Hieronder vind je een overzicht met praktische informatie over Wanderlöss.

(Klik op het onderwerp om het overzicht te openen)

Tickets

Waar kan ik een ticket kopen?
Tickets kun je hier kopen.

Verkopen jullie ook kindertickets?
Nee, Wanderlöss is niet geschikt voor de jongsten. Gezien de wandelafstanden verwelkomen we kinderen vanaf 10 jaar onder begeleiding van een volwassene, met een eigen ticket.

Kan ik ook tickets aan de deur kopen?
Nee, kaarten voor Wanderlöss zijn enkel online te kopen.

Reizen

Hoe kom ik er met het OV?

Wanderlöss is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte op zaterdag is halte Sinselbeek in Partij. Je komt er met lijn 350 vanaf station Maastricht of met lijn 47 vanuit Heerlen.

Op zondag is reizen via Maastricht het makkelijkst. Neem daar bij het treinstation buslijn 57 naar Slenaken, halte Slenakervallei. En geniet onderweg al van het landschap van Wanderlöss!

 

Hoe kom ik er met de auto?

Op zaterdag is de parkeerplaats voor het Klooster Wittem (Wittemer Allee 34), dit is zowel begin als eindpunt.

Op zondag kun je parkeren bij de start in Slenaken (Parkeerplaats bij de brug aan de Heijenratherweg) of bij Klooster Wittem (Wittemer Allee 34). ‘s Avonds rijden er pendelbussen terug naar Slenaken (betaald).

Overnachten

Als ik wil blijven slapen, waar kan ik dat dan het beste doen?
Wanderlöss heeft zelf geen mogelijkheden om te blijven overnachten. Diverse overnachtingsmogelijkheden vind je gemakkelijk via Visit Zuid-Limburg, Beaujean Vacances. In en rondom Gulpen zijn ook een aantal campings en resorts die wellicht een plekje voor je hebben: Camping Gulperberg, Quiros Gulpen, Terrassencamping Osebos, De Verloren Kost en Camping Berhemmerhof.

Wandelen

Hoe ver zijn de wandelroutes?
Zaterdag kun je afhankelijk van de route die je kiest rekenen op minimaal acht kilometer in de hellingen rondom Gulpen. Kies je langere routes, dan kan dit oplopen tot zo’n vijftien kilometer.

Op zondag zijn dat het minimaal dertien kilometer als we vanuit Slenaken het Gulpdal richting Wittem doorkruisen.

We weten dat je er graag elegant op uittrekt, maar adviseren om altijd stevig schoeisel te dragen. Het blijft tenslotte het Heuvelland.

 

Hoe bepaal ik mijn route?
Onze Popculturele Processie biedt onderweg op verrassende plekken ravitaillering, muziek, literatuur en/of beeldende kunst. Je krijgt een kaart met daarop de mogelijke routes, gemiddelde wandelduur, locaties en tijdstippen van optredens en de Wanderlöss-stempelposten. Verzamel alle stempels en je ontvangt een exclusieve Wanderlöss-herrinnerings-kleinnood!

 

Kan ik mijn hond meenemen?
Nee, want hoewel wij wandelen met de hond ook leuk vinden, is Wanderlöss niet geschikt voor honden. Met name om hun eigen welzijn.

Eten en drinken

Is er vlaai?
Oh jazeker. Dat en nog veel meer lekkers. We laten ons van onze beste Bourgondische kant zien. Dat doen we net zoals onze partner Gulpener met een 25 Miles concept waarbij alle ingrediënten uit een straal van 40 kilometer komen. Daarbij houden we rekening met voldoende vegetarische en veganistische opties.

 

Is er ook bier?
Als vanzelfsprekend. Prachtig pils en speciaalbieren van onze partner Gulpener, de vrije brouwer. Sinds kort brouwen zij ook de frisdrank Batu, evenals twee alcoholarme bieren. Dus voor ieder is er een adequate dorstlesser vers getapt of onder de kroonkurk.

Programma en tijden

Wat staat er allemaal op het programma?
Op Wanderlöss wandel je langs rake muziek, kunst en literatuur. Het programma vind je hier.

Hoelaat begint het eigenlijk?
Wanderlöss begint en eindigt op zaterdag 2 oktober in Wittem en beslaat de hele dag. De startlocatie is open vanaf 11:00 uur. Het programma begint om 12:00 uur en het laatste optreden is rond 23:30 uur afgelopen.

Op zondag 3 oktober vertrekken we uit Slenaken om weer in Wittem te eindigen. De startlocatie opent dan om 10:00 uur en het laatste optreden in Wittem is afgelopen om 20:30 uur, waarbij er nog mogelijkheid is om nog even na te genieten.

Moet ik alles wandelen om alles te zien?
Nee, dat hoeft niet een groot deel van het programma kun je zien zonder de alle delen van de route te lopen. Er komt nog een blokkenschema beschikbaar.

Covid-19

Wat moet ik doen om toegang te krijgen tot Wanderlöss?
We moeten nog altijd rekening houden met de geldende maatregelen in verband met COVID-19. Dit houdt in dat er alleen toegang verleend wordt aan bezoekers met, naast een geldig ticket en identiteitsbewijs, een coronabewijs (bewijs van volledige vaccinatie, herstelbewijs, of negatieve test die niet ouder is dan 24 uur). Meer informatie hierover vind je op de website van Testen voor Toegang.

 

Welke maatregelen nemen jullie nog meer?
We maken het sanitair extra schoon, zorgen voor desinfectie en attenderen bezoekers op de dan geldende maatregelen voor een event met Testen voor Toegang.

Huisregels

Op Wanderlöss gelden enkele huisregels. Deze kan je hier lezen:

Huisregels Wanderlöss 2021

Het juiste antwoord niet kunnen vinden? Stel dan je vraag door een mail te sturen naar info@wanderloss.nl of spreek ons aan via de socials.