Skip to main content

Hieronder vind je een overzicht met praktische informatie over Wanderlöss.

(Klik op het onderwerp om het overzicht te openen)

Algemeen

Wanneer vindt Wanderlöss plaats?
Op zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober 2021.

 

Waar is het precies?
In Wittem in het Limburgse Heuvelland. De hoofdlocaties zijn het klooster van Wittem en het A ge Wienhoes in Partij-Wittem.

De wandelingen houden natuurlijk niet vast aan één specifieke locatie. Op zaterdag is het klooster van Wittem de startlocatie, op zondag is dat Fanfarezaal Berg & Dal in Slenaken.

Tickets

Waar kan ik een ticket kopen?
Kaarten voor Wanderlöss zijn hier te koop.

 

Verkopen jullie ook kindertickets?
Nee, Wanderlöss is niet geschikt voor de jongsten. Gezien de wandelafstanden verwelkomen we kinderen vanaf 10 jaar onder begeleiding van een volwassene, met een eigen ticket.

 

Kan ik tickets aan de deur kopen?
Nee, kaarten voor Wanderlöss zijn enkel online te koop.

Programma en tijden

Wat staat er allemaal op het programma?
Op Wanderlöss wandel je langs rake muziek, kunst en literatuur. Het programma vind je hier.

 

Hoelaat begint het eigenlijk?
Wanderlöss begint en eindigt op zaterdag 2 oktober in Wittem en beslaat de hele dag. De startlocatie is open vanaf 11:00 uur. Het programma begint om 12:00 uur en het laatste optreden is rond 23:30 uur afgelopen.

Op zondag 3 oktober vertrekken we uit Slenaken om weer in Wittem te eindigen. De startlocatie opent dan om 10:00 uur en het laatste optreden in Wittem is afgelopen omstreeks 21:00 uur, waarbij er nog mogelijkheid is om nog even na te genieten.

 

Moet ik de hele route lopen om alles te kunnen zien?
Nee dat hoeft niet. Een groot deel van het programma kan je zien zonder de hele route te volgen. Het blokkenschema is hier te vinden.

Reizen en parkeren

Hoe kom ik er met het OV?
We adviseren om met het openbaar vervoer naar Wanderlöss af te reizen. Geen zorgen om parkeren, en ook nog eens goed voor het milieu. De dichtstbijzijnde bushalte op zaterdag is halte Sinselbeek in Partij. Je komt er met lijn 350 vanaf Station Maastricht of met lijn 47 vanaf Station Heerlen. Bussen rijden zaterdag nog tot 00.15 uur richting Gulpen en Maastricht.
Op zondag is reizen via Station Maastricht het makkelijkst. Neem daar bij het treinstation buslijn 57 naar Slenaken, halte Slenakervallei. Je reis met het openbaar vervoer plannen doe je gemakkelijk via 9292 OV.

 

Hoe kom ik er met de auto?
Op zaterdag is de parkeerplaats voor het Klooster Wittem (Wittemer Allee 34), dit is zowel begin als eindpunt.

Op zondag kun je parkeren bij de start in Slenaken (Parkeerplaats bij de brug aan de Heijenratherweg) of bij Klooster Wittem (Wittemer Allee 34). ’s Avonds rijden er pendelbussen terug naar Slenaken (betaald).

 

Waar kan ik parkeren?
Parkeren kan beide dagen i.v.m. andere evenementen een kleine uitdaging zijn. Op zaterdag kun je beperkt parkeren op de parkeerplaats bij het klooster van Wittem (Wittemer Allee 34). Makkelijker is om te parkeren in Gulpen op het Willem-Alexander plein, de parkeerplaats aan de Witte Weg, of aan de oude rijksweg. Vandaaruit even met het OV of in 20-30 mins te voet naar Wittem. Dan ben je al lekker warm. Zondags kun je parkeren bij de start in Slenaken (parkeerplaats bij de brug aan de Heijenratherweg). Of in Gulpen op bovengenoemde parkeerplaatsen. ‘s Avonds kun je met het OV terug naar Gulpen of Slenaken en is er een betaalde pendeldienst beschikbaar.

Overnachten

Als ik wil blijven slapen, waar kan ik dat dan het beste doen?
Wanderlöss heeft zelf geen mogelijkheden om te blijven overnachten. Diverse overnachtingsmogelijkheden vind je gemakkelijk via Visit Zuid-Limburg, Beaujean Vacances. In en rondom Gulpen zijn ook een aantal campings en resorts die wellicht een plekje voor je hebben: Camping Gulperberg, Quiros Gulpen, Terrassencamping Osebos, De Verloren Kost en Camping Berhemmerhof.

Wandelen en toegankelijkheid

Hoe ver zijn de wandelroutes?
Zaterdag kun je afhankelijk van de route die je kiest rekenen op minimaal acht kilometer in de heuvels rondom Gulpen. Kies je langere routes, dan kan dit oplopen tot zo’n vijftien kilometer.

Op zondag zijn dat minimaal dertien kilometer als we vanuit Slenaken het Gulpdal richting Wittem doorkruisen.

 

Hoe bepaal ik mijn route?
Onze Popculturele Processie biedt onderweg op verrassende plekken ravitaillering, muziek, literatuur en/of beeldende kunst. Je krijgt een kaart met daarop de mogelijke routes, gemiddelde wandelduur, locaties en tijdstippen van optredens en de Wanderlöss-stempelposten. Verzamel alle stempels en je ontvangt een exclusieve Wanderlöss-herrinnerings-kleinnood!

 

Wat kan ik het beste aantrekken?
Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. We weten dat je er graag elegant op uittrekt, maar adviseren om altijd stevige schoenen te dragen. Het blijft tenslotte het Heuvelland. Paden kunnen modderig zijn of worden. Zorg voor een regenjas, er kunnen komend weekend buitjes vallen.

 

Kan ik mijn hond meenemen?
Nee, want hoewel wij wandelen met de hond ook leuk vinden, is Wanderlöss niet geschikt voor honden. Met name om hun eigen welzijn.

 

Ik ben slecht ter been, kan ik dan alsnog naar Wanderlöss komen?
Veel wegen zijn door de hevige regen van afgelopen juni niet meer heel goed begaanbaar. Daarnaast liggen er enkele draaihekjes waar je doorheen moet op de route. Met een rolstoel wordt dat dus een lastig verhaal.

De hoofdlocaties Klooster Wittem en A ge Wienhoes zijn wel rolstoelvriendelijk en hebben beiden een invalidentoilet.

Eten en drinken

Is er vlaai?
Oh jazeker. Dat, en nog veel meer lekkers. Wanderlöss laat zich van haar bourgondische kant zien. Dat doen we net zoals onze partner Gulpener . Daarbij houden we rekening met vegetarische en veganistische opties. En natuurlijk zoveel mogelijk lokaal!

 

Is er ook bier?
Als vanzelfsprekend. Prachtig pils, ons Wanderlöss bier en speciaalbieren van onze partner Gulpener, de vrije brouwer. Alcoholvrij en fris natuurlijk vanzelfsprekend. Dus voor ieder is er een adequate dorstlesser vers getapt of onder de kroonkurk.

 

Hoe betaal ik op Wanderlöss?
Dat doe je met munten à €2,75 per stuk. Deze zijn enkel met pin te betalen.

Covid-19

Wat moet ik doen om toegang te krijgen tot Wanderlöss?
In verband met de aanhoudende coronamaatregelen zijn wij verplicht je bij binnenkomst te vragen naar een coronatoegangsbewijs* en een ID-bewijs. Hierdoor kunnen we alle beperkingen verder loslaten, oftewel je kan staan en je hoeft geen afstand van medebezoekers te houden.

Om toegang te kunnen krijgen tot Wanderlöss 2021 heb je dus het volgende nodig:
– Je ticket
– Coronatoegangsbewijs
– Een ID-bewijs
*Een coronatoegangsbewijs is ofwel een volledig vaccinatiebewijs, een herstelbewijs, of een recent negatief testbewijs via Testen voor Toegang. Zie ook de website van de Rijksoverheidvoor meer informatie.

Je coronatoegangsbewijs mag je door middel van een QR-code in de CoronaCheck app of op papier tonen. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar coronacheck.nl. Om er zeker van te zijn dat het bewijs van jou is, zijn we ook verplicht om naar je ID te vragen.

 

Welke maatregelen nemen jullie nog meer?
We maken het sanitair extra schoon, zorgen voor desinfectie en attenderen bezoekers op de dan geldende maatregelen voor een event met Testen voor Toegang.

Huisregels

Op Wanderlöss gelden enkele huisregels. Deze kan je hier lezen:

Huisregels Wanderlöss 2021

Het juiste antwoord niet kunnen vinden? Stel dan je vraag door een mail te sturen naar info@wanderloss.nl of spreek ons aan via de socials.